історія появи кави

Легенди про походження кави

Головна Сторінка » Легенди про походження кави
історія появи кави

За однією з легенд, каву було відкрито молодим ефіопським пастухом Калдімом приблизно у 850 році. Коли пастух пас своїх кіз, то звернув увагу, що коли його кози поїдять листя кавового дерева, то вони починають поводитись збуджено. Вони починали жваво скакати по горах і об’їдати навіть важко доступні кущі. І пастух Калдім розповів про свої спостереження настоятелю місцевого монастиря. Настоятель вирішив сам спробувати листя і плоди кавового дерева. Він попросив пастуха, щоб той зібрав йому листя і плоди кавового дерева.

І наступного разу коли Калдім пас своїх кіз, де росли дикорослі кавові дерева, набрав листя і ягід. Настоятель зробив відвар і сам
вирішив перевірити його дію. Через деякий час він відчув прилив енергії. Відчувши на собі тонізуючий ефект, він подумав що така властивість цієї рослини буде корисною для ченців його монастиря, що б ті не засинали під час нічних служб.

Після цього кавовий відвар настоятель дав ченцям перед службою і це додало їм сил для легкого проведення служби. З тих пір ченці стали запасати листя і ягоди кави. Так кавовий напій став традицією в даному монастирі, а в наслідок жителі околиць теж перейняли цю традицію.